- Blev medlem
- 5 April 2018
- Meddelanden
- 1 544
- Mottagna reaktioner
- 1 091
- Poäng
- 867
Hej på er,
Är nyfiken på hur ni andra lägger upp mathandlingen för en månad. Veckohandlar ni? Månadshandlar och stödhandlar ni? Alla gör olika.
Hur många är ni i hushållet?
Hur ofta planerar ni veckorna med matlistor eller blir det den maträtten som faller er in just den dagen?
Vad anser ni är en rimlig budget per person för en månad?
Jag är mkt intresserad av matlagning men då jobbet tar en hel del tid så väljer jag att göra så smidig mat som möjligt på vardagarna så jag kan vara med mitt barn istället. Jag lägger gärna ner betydligt mkt mer pengar och tid på helgerna.
2 vuxna 1 barn och 1 katt. Lägger ungefär 6500-8000 per månad på mat och snus.. ja jag vet det är väldigt mkt.. någon hundring av det där kan vara köpemat och ca 700 är snus. Storhandlar ca 2 gång per månad och stödhandlar när det behövs.
Lägger hellre pengar på mat än annan shopping. Gillar svenskt kött, vi älskar grönsaker och frukt i vår familj.. jag äter gluten och laktosfritt så det drar iväg en extra slant där.. som vi alla vet är inget av detta direkt billigt.
Har ingen matsedel men försöker ha åtminstone en vego rätt per vecka.
En typisk vecka för oss kan se ut såhär
Mån: Korv stroganoff (min favorit)
Tid: Spaghetti köttfärssås, köttfärsgratäng eller lasagne
Ons: Vego (grönsaksbiffar eller fried rice exempel)
Tors: Något med kyckling typ Chicken tikka butter masala
Fre: Tacos
Lör: En god köttbit med kanske potatisgratäng och rödvinsås
Sön: Något storkok eller kanske någon hämtmat
(Fredag och Lördag brukar byta plats)
Gör ofta storkok och har inga problem att äta samma middag/lunch 2 dagar i rad. När jag gör rödvinssås gör jag alltid extra mkt och fryser in. Tar vara på det mesta resterna, fryser in, gör en pytt eller slänger ihop en paj. Frukt som är på väg att bli dåliga hamnar ofta i en smoothie. Lagar så mkt jag kan från grunden då jag vet vad jag stoppar i mig och det blir så mkt godare.
Har även fått dille på soppor senaste månaderna och slänger ofta ihop en stor kastrull så jag har lunch en hel arbetsvecka. Kostar ungefär några kr per portion, supernyttigt och gott!
Favoriter:
Morotssoppa med ingefära och chili
Potatis & purjolökssoppa
Broccolisoppa
På kvällarna googlar jag inspiration på olika bloggar och testar gärna nya rätter! Mina vardagsrätter får max ta 15 min att slänga ihop, sen får ugnen eller kastrullen sköta resten. Försöker få med mitt barn i det här och få henne att bli intresserad av matlagning vilket hon har blivit
Skulle vara kul och läsa om hur ni gör.
Är nyfiken på hur ni andra lägger upp mathandlingen för en månad. Veckohandlar ni? Månadshandlar och stödhandlar ni? Alla gör olika.
Hur många är ni i hushållet?
Hur ofta planerar ni veckorna med matlistor eller blir det den maträtten som faller er in just den dagen?
Vad anser ni är en rimlig budget per person för en månad?
Jag är mkt intresserad av matlagning men då jobbet tar en hel del tid så väljer jag att göra så smidig mat som möjligt på vardagarna så jag kan vara med mitt barn istället. Jag lägger gärna ner betydligt mkt mer pengar och tid på helgerna.
2 vuxna 1 barn och 1 katt. Lägger ungefär 6500-8000 per månad på mat och snus.. ja jag vet det är väldigt mkt.. någon hundring av det där kan vara köpemat och ca 700 är snus. Storhandlar ca 2 gång per månad och stödhandlar när det behövs.
Lägger hellre pengar på mat än annan shopping. Gillar svenskt kött, vi älskar grönsaker och frukt i vår familj.. jag äter gluten och laktosfritt så det drar iväg en extra slant där.. som vi alla vet är inget av detta direkt billigt.
Har ingen matsedel men försöker ha åtminstone en vego rätt per vecka.
En typisk vecka för oss kan se ut såhär
Mån: Korv stroganoff (min favorit)
Tid: Spaghetti köttfärssås, köttfärsgratäng eller lasagne
Ons: Vego (grönsaksbiffar eller fried rice exempel)
Tors: Något med kyckling typ Chicken tikka butter masala
Fre: Tacos
Lör: En god köttbit med kanske potatisgratäng och rödvinsås
Sön: Något storkok eller kanske någon hämtmat
(Fredag och Lördag brukar byta plats)
Gör ofta storkok och har inga problem att äta samma middag/lunch 2 dagar i rad. När jag gör rödvinssås gör jag alltid extra mkt och fryser in. Tar vara på det mesta resterna, fryser in, gör en pytt eller slänger ihop en paj. Frukt som är på väg att bli dåliga hamnar ofta i en smoothie. Lagar så mkt jag kan från grunden då jag vet vad jag stoppar i mig och det blir så mkt godare.
Har även fått dille på soppor senaste månaderna och slänger ofta ihop en stor kastrull så jag har lunch en hel arbetsvecka. Kostar ungefär några kr per portion, supernyttigt och gott!
Favoriter:
Morotssoppa med ingefära och chili
Potatis & purjolökssoppa
Broccolisoppa
På kvällarna googlar jag inspiration på olika bloggar och testar gärna nya rätter! Mina vardagsrätter får max ta 15 min att slänga ihop, sen får ugnen eller kastrullen sköta resten. Försöker få med mitt barn i det här och få henne att bli intresserad av matlagning vilket hon har blivit
Skulle vara kul och läsa om hur ni gör.